Előfizetői tartalom

Túlélheti az eurózóna, de vannak akadályok

Portfolio
Az egészen bizonyos, hogy Görögország előbb-utóbb csődbe fog menni, de nem fog kilépni az eurózónából - nyilatkozta a Portfolio.hu-nak Darvas Zsolt, a Bruegel Intézet és az MTA KTI kutatója, a Corvinus Egyetem docense. Darvas szerint, ha Görögország és az európai bankrendszer problémáit megoldják, és Olaszországnak hiteles, a reformok iránt elkötelezett kormánya lesz, akkor van esély arra, hogy nagyobb átalakítás nélkül működjön tovább az eurózóna. "Nem biztos, hogy a katasztrófaszcenárió bekövetkezik" - véli Darvas.

Darvas Zsolt, a Bruegel Intézet és az MTA KTI kutatója, a Corvinus Egyetem docense a 2011. október 27-én megrendezésre kerülő BUDAPESTI GAZDASÁGI FÓRUM 2011 - Adósságválság és Versenyképesség című konferencián az eurózóna jövőjéről tart előadást. Görögországnak csődbe kell mennie Portfolio.hu.: Mekkora esélye van az eurózónának a túlélésre? Darvas Zsolt:Ha...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés