Előfizetői tartalom

Úgy felment a cukor ára, mintha háborúra készülnénk

Portfolio
Az elmúlt három évben alig változott az átlagos árszínvonal Magyarországon, ám ez nem jelenti azt, hogy nem voltak olyan termékek, amelyek jelentősén drágultak vagy éppen olcsóbbak lettek az év folyamán. Általános tapasztalat, hogy a hétköznapi vásárlási élményeinkből nehezen rakjuk össze, milyen is az általános infláció Magyarországon. De vajon legalább a nagyobb ármozgású termékek beugranak?

Tavaly 12 hónap alatt 1,8%-kal emelkedtek a fogyasztói árak Magyarországon, és már a megelőző két évben is igen visszafogott ármozgást láthattunk. Volt viszont olyan termék ami ennek ellenére nagyot drágult tavaly, és olyan is ami közel 9%-kal lett olcsóbb. A legjobban dráguló terméket a címben már elárultuk: a cukor világpiaci ára 2015 óta emelkedik, egyrészt azért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés