FONTOS Itt vannak a friss számok - Drága a magyar benzin?
 
Előfizetői tartalom

Új előrejelzéssel rukkolt elő az MNB: minden romlott az országban

Portfolio
A kormány gazdaságpolitikája jövőre érdemben fékezi a magyar gazdaság lendületét, állapítható meg a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből. A dokumentum ugyan alapvetően nem tartalmazza a múlt hét óta megjelent információkat (megszorító lépések, adóelképzelések), de a jegybank szakértői egy keretes írásban megpróbálták számszerűsíteni a hatásokat. Eszerint a GDP 1 százalékkal bővülhet, a lakossági fogyasztás 0,1 százalékkal csökkenhet.

Bár a jegybank hangsúlyozza, hogy durva gyorsbecslése a múlt hét közepe óta elhangzott információk alapján pontatlan lehet, az irányok a fontosabbak mint a mértékek. A hatások így is figyelemre méltók. A jegybank friss előrejelzése szerint a gazdaság 1,5 százalék helyett csak 1 százalékkal növekedhet - ez az új szám egyértelműen kisebb a legfrissebb piaci konszenzusnál....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés