Előfizetői tartalom

Új magyar krízis előszelére figyelmeztetnek Londonból

Portfolio
Magyarország zivataros időszak elé néz. Számos olyan tényező kezd újra felbukkanni, ami a 2008-as válsághoz vezetett. Ennek ellenére úgy gondoljuk, hogy történt elég strukturális változás ahhoz, hogy a válság ne legyen olyan komoly, mint három évvel ezelőtt - kezdi Magyarországgal foglalkozó, átfogó elemzését Raffaella Tenconi, a Merrill Lynch feltörekvő piaci közgazdásza és Arko Sen, az elemzőház stratégája. A szakértők már most azzal számolnak, hogy GDP-arányosan körülbelül 1 százalékos elcsúszás van a költségvetésben a konvergencia programban vállalt célokhoz képest. Amiatt is aggódnak, hogy a kormány - népszerűségének csökkenését látva - nem kezeli időben a fiskális problémákat.

Zivataros időszak előtt? Számos azonosságot lehet felfedezni a jelenlegi és a 2008-as magyarországi helyzet között. A külföldi befektetők magyar állampapírállománya magas szinten tartózkodik, a költségvetési politika hitelessége csökken és jelentős fertőzési kockázatok vannak jelen az euróövezet irányából - állapítják meg friss elemzésükben a Merrill Lynch közgazdászai....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés