Előfizetői tartalom

Újabb fontos részleteket tudtunk meg a csomagból!

Portfolio
Több új és az eddigiekhez képest részletesebb információt sikerült megtudnia a Portfolio.hu-nak a csomagról a kedd délutáni minisztériumi háttérbeszélgetésen Kármán András államtitkártól. A korábbi miniszteri megszólalásokhoz képest jelentősen kidolgozottabb és részleteiben is átgondoltabb csomag képe rajzolódik ki előttünk. A tervezett intézkedések között szerepel (többek között) a táppénz összegének, valamint az álláskeresési járadék maximális folyósítási idejének csökkentése, a nyugdíjemeléseknél inflációhoz kötött indexálás általánosítása, a teljes korkedvezményes lista felülvizsgálata, a gyógyszerkassza esetében nemzetközi referenciaárazás kidolgozása. A kormány emellett azzal számol, hogy 2012-ben az eredeti összegben marad fent a bankadó (180 milliárd forint), és 2013-14-ben a fele folyik be a költségvetésbe (90 milliárd forint évenként).

A programban bemutatott hét ponthoz rendelt megtakarítási összegek fixnek tekinthetőek, vagyis ezekről megszületett a politikai döntés. Az egyes intézkedések mindegyikéről még nincs döntés, de a kormány már több körben tárgyalta azokat, ezért biztosra vehető, hogy a program összességében végül ezekből a lépésekből fog állni - tudtuk meg a minisztériumtól. A nemzetgazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés