Előfizetői tartalom

Újabb megszorító csomag: titkolózik a kormány

Portfolio
Úgy tűnik, hogy még egy hónapot mindenképpen várni kell arra, hogy megtudjuk, hogyan kíván megfelelni a kormány az Európai Unió elvárásának, vagyis hogyan és milyen intézkedésekkel tömi be az idei költségvetésben tátongó 140-150 milliárd forintos lyukat. A frissített konvergencia program április közepén esedékes Brüsszelbe történő kiküldése előtt ugyanis konkrétumokat nem árul el a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Az elmúlt hetekben a kormány több alkalommal is beismerte, hogy az idei évben pótlólagos intézkedésekre van szükség a 2,5%-os költségvetési hiánycél teljesítése érdekében. A februári kormányhatározat is erre utalt, és a napokban Cséfalvay Zoltán is többször hangsúlyozta, hogy 130-140 milliárd forintos pótlólagos megtakarítást kell elérni idén. Erre azért is szükség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés