Előfizetői tartalom

Újra tűz alá vette a 29 közgazdász a 2010-es büdzsét

Portfolio
Költségvetési trükkök sorát hangoztatja tegnap közzétett anyagában az a 29, Fidesz-közeli közgazdász, aki a közelmúltban, a 2010-es büdzséről szóló végszavazás elé időzítette közös, elutasítást sürgető felhívását is. Oszkó Péter pénzügyminiszter tegnap egy sajtóbeszélgetésen jelezte: a politikai kampány részének tekinti a közgazdászok által közzétett anyagot, amelyben szerinte egyetlen, valóban értékelhető, szakmailag helyt álló kritika sincs.

Az anyag - amely az állítólagos 2010-es költségvetési "trükkökre" hívta fel a figyelmet - Orbán Viktor Fidesz-elnök kezdeményezésére született, és azt tegnap Járai Zsigmond volt jegybankelnök mutatta be. Járai a főbb kritikák között kiemelte, hogy a jövő évi büdzsé egyrészt nem reális makrogazdasági feltételezésekre épül (a 0.9%-os recessziós előrejelzés helyett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés