Előfizetői tartalom

Uniós szégyenpad: nem ereszti el Magyarországot Brüsszel?

Portfolio
Elemzők szerint kedvező hír, hogy az Európai Bizottság szerdai országjelentésében szintén 3% alatti hiányt lát a 2012-es és 2013-as évekre. Egyes szakértők ugyanakkor arra is figyelmeztetnek, hogy ebből túlságosan reményteli következtetést nem szabad levonni, főleg a túlzott deficit eljárást illetően. Vannak olyan vélemények, miszerint az uniós pénzügyminiszterek még jövő tavasszal sem engedik ki Magyarországot a 2004 óta folyó eljárás alól, pedig a kormány minden erejével erre törekszik. Közben Málta mostani esete két fontos üzenettel bír Magyarország számára: nem lehetetlen lekerülni az uniós szégyenpadról és nem csak tavasszal dönthet erről az EU (hanem később 2013 őszén is).

Korai lehet az öröm Ahogyan arról beszámoltunk, az Európai Bizottság szerdán hozta nyilvánosságra őszi prognózisát és a Magyarországról szóló jelentésében 2012-re 2,5%-os, 2013-ra 2,9%-os deficitet prognosztizál. A magyar hiánycsökkentés azonban Brüsszel szerint nem tartós, mivel 2014-re már 3,5%-os hiányt jelez előre. Erről bővebben:Kapcsolódó cikkünk2012.11.07Megérkezett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés