Előfizetői tartalom

Utolsókat rúgja az építőipari növekedés?

Portfolio
Októberben az építőipari termelés volumene 3,9%-kal meghaladta az előző havi szintet, így az éves index is visszatért a két számjegyű tartományba: 15,8%-os bővülést jelzett a KSH. A rendelési mutatók azonban finoman szólva sem arról árulkodnak, hogy az elmúlt hónapok gyengélkedése után újra a tartós fellendülés időszaka következik.

Az építőipar növekedése - a választási ciklust figyelembe véve nem meglepő módon - áprilisig volt töretlen, aztán jóval gyengébb eredményeket kezdett produkálni az ágazat. Az elmúlt hét hónap közül háromban havi alapon visszaesést regisztrált a KSH, ehhez képest tulajdonképpen az októberi 3,9%-os emelkedés jó adatnak mondható. Ám ahogy látszik, a termelési trend ezzel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés