FONTOS Okosban oldja meg a kormány a legnagyobb 2024-es problémáját
 
Előfizetői tartalom

Varga: más a gazdaságfilozófiám, de nem válik ketté az NGM

Portfolio
Ha az Európai Unió komolyan gondolja a téli előrejelzésében foglalt, 3 százalék feletti hiányszámot, akkor szükség lehet arra, hogy a kormány előkészítsen olyan javaslatokat, amelyekkel elő lehet állni, hogy az ország biztosan kikerüljön a túlzottdeficit-eljárás alól - mondta el egy tegnap esti tv-interjúban Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszteri pozíció várományosa azonban tegnap délutáni parlamenti meghallgatásához hasonlóan ismét amellett érvelt, hogy egyelőre nincs szükség a költségvetés kiigazítására, "ezt nem is indokolja semmi", és majd csak három hónap múlva kell értékelni a büdzsé helyzetét. Az interjú során érzhékeltette, hogy Matolcsy-hoz képest más a habitusa és a gazdaságfilozófiája, de nem válik majd ketté a nemzetgazasági tárca. Az Európai Bizottság pénzügyi biztosa márciusban Budapestre látogat.

Az MTI beszámolója szerint Varga az M1 Az este című műsorában azt mondta, hogy a túlzott deficit eljárás ügyében "van egy enyhe reménysugár", hogy a brüsszeli bizottság február 22-én megjelent 3% feletti GDP-arányos hiányszámai nem véglegesek, és ha kedvező elmozdulás van az elkövetkező hónapokban, akkor Magyarország akár intézkedés nélkül is kikerülhet az eljárás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés