Előfizetői tartalom

Varga: Teljesül mindaz, amit jósoltunk

Portfolio
A magyar gazdaság növekedése egészségesebb szerkezetre kezd átállni, a növekedést főleg a termelő ágazatok adták - kommentálta a ma megjelent GDP-adatok Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter doorstep sajtótájékoztatón. Varga szerint teljesül a kormány ígérete, 2013-ban megjön a fordulat, a gazdaság tartós növekedési pályára tud állni. Idén 1% feletti növekedésre számítanak. A miniszter a növekedés összetevői közül külön szólt az építőiparról, amelynek bővülését jelenleg inkább az állami beruházások adják, és persze a kormány is jobban örülne, ha a magánlakások építése is húzná a növekedést. Varga szerint célszerű lenne megfontolni a hitelprogramok magánlakás építésére vonatkozó kiterjesztését.

Ebben az évben a kormányzati várakozásoknak megfelelően teljesülhet az államháztartás és gazdaság teljesítménye is, mondta Varga Mihály. Majd ismertetve a megjelent friss GDP-adatokat elmondta, tartós növekedési pályára állt a gazdaság, a piaci várakozások duplája lett a növekedés. Idén a kormány 1% feletti növekedést vár - mondta el. Varga szerint a magyar gazdaság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés