Előfizetői tartalom

Vaskos reformkönyvvel akarja lenyűgözni a kormány a külföldet

Portfolio
A kormány készen áll Magyarország megtépázott befektetői megítélésének helyreállítására és a befektetőknek eladható új sztori felépítésére. Ezt bizonyítja legalábbis, hogy a napokban közzétett Nagy Reformkönyv című, közel 300 oldalas átfogó dokumentum angol változatát már el is küldte a külföldi piaci elemzőknek. A Nemzetgazdasági Minisztérium által jegyzett, februári keltezéssel ellátott anyag alapos összefoglalást ad a kormány eddigi legfontosabb reformcsomagjairól és várható terveiről, és közben néhány újabb részletet is megismerhetünk a Széll Kálmán Tervből, ami az elmúlt időszakban ismét a figyelem középpontjába került a túlzott deficit eljárás miatt.

Épül az új sztori Óriási kihívás előtt áll a magyar kormány: vissza kell szereznie a befektetők és a nemzetközi szervezetek (Európai Unió és Nemzetközi Valutaalap) bizalmát és erre rendkívül szűk, három hónapos határidőt szabott meg saját magának. Erre azért van szükség, hogy a kedvezőbb befektetői megítélés következtében erősödjön a forint, csökkenjenek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés