Előfizetői tartalom

Védekezik a hitelminősítő a példátlan lépése után

Portfolio
Az euróövezeti tagállamok tömeges leminősítése a Standard & Poor's azon véleményét tükrözi, hogy a valutaunió "számos, egymáshoz kapcsolódó rendszerszintű kockázatnak van kitéve", a döntéshozók "nem diagnosztizálták helyesen" a válság okait, és mindemellett idén jelentős a recesszió esélye az euróövezetben - mondták a nemzetközi hitelminősítő szakértői szombat délutáni londoni telekonferenciájukon az MTI beszámolója szerint. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy a valutauniós országok jelenlegi adósbesorolásaiban nem szerepel tényezőként az eurózóna szétesése.

Mi történt pénteken?Kapcsolódó cikkünk2012.01.14Kilenc eurózóna országot vágott lejjebb az S&PAz S&P előző éjjel, az európai és amerikai piaci zárások után kilenc eurótagállamot minősített le. Franciaországtól - a második legnagyobb eurógazdaságtól - és Ausztriától a cég megvonta a lehetséges legjobb, "AAA" besorolást, Portugáliát és Ciprust pedig befektetésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés