Előfizetői tartalom

"Veszélyzónát" rejt, de a pályán marad az idei büdzsé

Portfolio
A központi költségvetés 200-220 milliárd forintos "veszélyzónáját" a 250 milliárd forintos zárolás semlegesíti, így az idei költségvetés az előirányzott pályán lesz annak ellenére, hogy az első negyedévi hiány az éves előrejelzést is meghaladja - mondta az MTI tudósítása szerint Naszvadi György, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára hétfőn az Országgyűlés költségvetési bizottságának ülésén.

Ahogyan arra vasárnapi cikkünkben rámutattunk, a Brüsszelnek pénteken elküldött konvergencia programból világosan kiderült, hogy mire kell a kormánynak idén a 250 milliárdos stabilitási alap. A kormány ugyanis elismerte, hogy a tavaly decemberben elfogadott 2011-es büdzsében már most egy 190 milliárd forintnyi (a GDP 0,7%-ának megfelelő) elcsúszás van a bevételi oldali kockázatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés