Előfizetői tartalom

Wikileaks: a Fidesz kezdetektől a költségvetési hiány emelését tervezte

Portfolio
A Fidesz már jóval a választások előtt az államháztartási hiány elengedését tervezte, és a színfalak mögött az akkori ellenzéki párt "magasztalta" az IMF magyarországi válságkezelésben betöltött szerepét - derül ki az amerikai nagykövetség 2009 végi keltezésű, bizalmas minősítésű táviratából, amit a Wikileaks hozott nyilvánosságra. Matolcsy György a végül megszavazott 16 helyett 18 százalékos egykulcsos adót szeretett volna bevezetni, mert az alacsonyabb a szlovákokénál és növeli az ország regionális versenyképességét - írja a Népszabadság.

Már jóval a "csontvázbizottságként" elhíresült felelősségkeresés előtt az államháztartási hiány elengedését tervezte a Fidesz. A 2010-es választások közeledtével egyetlen gazdaságpolitikai irányvonal kerekedett felül a pártban: a gazdaságélénkítést alapvetően drasztikus adócsökkentésekkel elképzelő, "matolcsysta", szemben az óvatos költségvetési politikát előtérbe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés