Úgy néz ki, átszakadt a frontvonal Ukrajnában, gyorsan nyomulnak előre az orosz katonák
Globál

Úgy néz ki, átszakadt a frontvonal Ukrajnában, gyorsan nyomulnak előre az orosz katonák

Portfolio
Úgy néz ki, átszakadt a frontvonal Ocseretine térségében: az orosz erők pár nap alatt jelentős területet tudtak meghódítani a szektorban és a település nagy részét elfoglalták. Nyugati és ukrán források is elismerték, hogy bajban vannak a térséget védő ukrán katonák.
Idén először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek. Vegyen részt Ön is a jogi, üzleti, informatikai és kiberbiztonsági területek aktív párbeszédében.

Még múlt héten jött a hír, hogy pár óra alatt, minimális ellenállással végigszáguldottak az orosz erők Sztyepovétől / Berdicsitől Ocseretinéig, most már úgy néz ki, a település nagy részét el is foglalták.

Az orosz Rybar elemzőház jelentése szerint az orosz katonák megszerezték a 3000-es lélekszámú település vasútállomását és a falu északnyugati részében vannak, vagyis szinte teljesen uralmuk alá hajtották Ocseretinét.

Julian Röpcke, a Bild újságírója, német OSINT-elemző ukrán forrásokra hivatkozva megerősíti, hogy Ocseretine nagy része orosz kézen van, a kialakult stratégiai helyzetre pedig obszcén, negatív megjegyzést tesz. Ő úgy vélekedik: valószínűleg feladták a szektor védelmét az első védvonalban harcoló ukrán katonák, ezért tudtak az oroszok rövid idő alatt, jelentős területet meghódítani. Kitér arra is, hogy most a sokat látott 47-es gépesített gyalogsági dandár harcol a faluért.

Röpcke idéz egy ukrán katonát is, aki arról számol be, hogy az oroszok már „békés” falvakat ostromolnak, vagyis olyan donbaszi településeket értek el, ahol soha korábban nem voltak orosz erők. Az ukrán katona segítséget kér.

Ocseretine elvesztése azért kellemetlen az ukrán erők számára, mert elvileg itt húzták fel az újabb védvonalat az északnyugati szektorban Avgyijivka elvesztése után. Ha ez igaz, az orosz haderő valószínűleg sokkal könnyebben fog tudni tovább nyomulni nyugat felé.

Címlapkép forrása: Getty Images

KonyhaKontrolling

Adózzon mindenki más!

Az interneten sok vélemény jelenik meg a \"megfelelő\" adóztatással kapcsolatban, de még a legtájékozottabbak is sokszor minimum meglepő véleményeket fejtenek ki. A bejegyzésben nem megyek bele

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
mianmar háború