Portfolio Checklist
571 epizód
A Portfolio munkanapokon megjelenő hírelemző podcastje.
legfrissebb epizódok
Szamárköhögés Portfolio Checklist

Hogy rúghatta ránk az ajtót a szamárköhögés, ha kötelező ellene a védőoltás?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist június 21-i adása. A mai műsor első részében arról volt szó, hogy a legfrissebb adatok szerint újra terjed hazánkban a szamárköhögés, pedig a betegség védőoltással jól megelőzhető. Erről Csiki Gergelyt, a Portfolio lapigazgatóját kérdeztük. Az adás második részében a hazai sertéságazatról volt szó, amit igencsak megüthetnek azok a potenciális behozatali korlátozások, melyeket Kína vethet ki a szektorra az EU és az ázsiai ország között kibontakozó kereskedelmi háború részeként. A témával kapcsolatban Braunmüller Lajos, az Agrárszektor főszerkesztője volt a vendégünk.
20:28
kiskereskedelem nyugdíjas innfláció Portfolio Checklist

Kijózanító adat érkezett – Miben is hagyott le minket Bulgária?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A műsor első részében arról volt szó, hogy Bulgária is megelőzte Magyarországot az Eurostat, 2023-as, egy főre jutó fogyasztási listáján. Hogy ez miért történt és miért módosított nagy mértékben az uniós statisztikai hivatal a korábban közölt adatokon, arról Madár Istvánt, a Portfolio vezető makroelemzőjét kérdeztük. A második részben azt jártuk körbe Nagy Viktorral, a Portfolio vezető részvénypiaci elemzőjével, hogy milyen tőkepiaci hatásai vannak annak, hogy Emmanuel Macron francia elnök feloszlatta a Nemzetgyűlést és előrehozott választásokat írt ki.
17:15
GettyImages-108341306 Portfolio Checklist

Ahogy vártuk, meg is jött az újabb pofon Brüsszelből

Már meghallgatható a Portfolio Checklist szerdai adása. A műsor első részében az Európai Bizottság Magyarország ellen ma megindított túlzottdefincit-eljárásáról volt szó, mivel a Bizottság szerint hazánk esetében mind az államadósság, mind a költségvetési deficit túl magas. A részletekről Virovácz Pétert, az ING Bank vezető elemzőjét kérdeztük. A második részben a friss jegybanki kamatdöntést értelmeztük Becsey Zsolttal, az UniCredit Bank elemzőjével.
20:56
GettyImages-1179649824 Portfolio Checklist

Felrobbant a kormány alatt az EU-s bírságbomba

Már meghallgatható a Portfolio Checklist hétfői adása. A műsor első részében arról a 200 millió eurós büntetésről volt szó, amelyet az Európai Bíróság szabott ki Magyarországra, mert a menekültügyi rendszer nem felelt meg az uniós szabályozásnak. Erről Szabó Dánielt, a Portfolio uniós ügyekkel foglalkozó elemzőjét kérdeztük. A második részben azt jártuk körbe Palkó Istvánnal, a Portfolio vezető pénzügyi elemzőjével, hogy mire számíthatnak azok a házaspárok, akik felvették a babaváró hitelt, de nem teljesítették a feltételeket. Ennek az ad aktualitást, hogy 5 éve él ez a lehetőség és az első párok már szembesülhetnek a problémákkal.
21:18
Parlament Portfolio Checklist

Félidős az ötödik Orbán-kormány – Mérlegen a gazdaságpolitika Zsiday Viktorral és Madár Istvánnal

Nemrég letelt az ötödik Orbán-kormány első két éve, ami egyben azt is jelenti, hogy félidejéhez érkezett a választási ciklus. Ebből az alkalomból Zsiday Viktorral, a Citadella Alap portfóliómenedzserével, valamint Madár Istvánnal, lapunk vezető makrogazdasági elemzőjével értékeltük a kabinet gazdaságpolitikai eredményeit. Az elemzők a nagyképet nem látják túl hízelgően, a következő két évben viszont simán benne van, hogy jobb lesz, mint a ciklus első fele. Az inflációs pályáról megoszlanak a vélemények, az akkumulátorgyártást viszont úgy vélik, a ciklikus visszaesés miatt korai lenne temetni, a hosszú távú hatás tekintetében persze kétséges, hogy valaha bejön-e a kormány számítása – egyebek mellett ezekről a témákról is szó volt a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadásában, amit ebben a cikkben meg lehet hallgatni, és főbb állításait tekintve el is lehet olvasni. A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és a cikk végén beillesztett lejátszóban is.
59:46
GettyImages-1240320360 Portfolio Checklist

Bánják-e az oroszok, hogy leölték az 50 évig aranytojást tojó tyúkot?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist hétvégi különkiadása, melyben arra kerestük a választ, hogy eldőlt-e már az orosz földgáz kontinentális sorsa. E mellett az utóbbi két év kegyesen enyhe teleiről, egy végzetes tévedésről, alkalmazkodásról, az MVM jónak tűnő üzletkötéséről, és a fali gázkazánok betilthatóságáról is kérdeztük Pletser Tamást, az Erste olaj- és gázipari elemzőjét.
33:01
GettyImages-1997190449 Portfolio Checklist

Sorsdöntő éjjel előtt Magyarország

Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása. A mai adásban három témát dolgoztunk fel. Elsőként szó volt a ma este érkező hitelminősítői döntésről. A Fitch Ratings ítéletét várják a leginkább a közgazdászok a három nagy ház közül, ugyanis a cég a közelgő leminősítésre utaló negatív kilátást tart érvényben. Erről Jobbágy Sándort, a Concorde szakértőjét kérdeztük. A második blokkban Koji László, Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke volt a vendégünk, akit a friss építőipari adatokról kérdeztünk. Végül Árgyelán Ágnessel, a Portfolio pénzügyi elemzőjével azt tekintettük át, hogy a banki betéti kamatok mennyire versenyképesek az újragondolt Magyar állampapír plusz kamatával.
19:32
GettyImages-1490358785 Portfolio Checklist

Rejtélyes kór pusztít a magyarok hiteleinél

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A műsor első részében arról volt szó, hogy mi minden következik abból, hogy az adatok szerint az átlagos magyarországi lakáshiteleseké a legkisebb összegű lakáshitel tartozás az Európai Unióban. Erről Palkó Istvánt, a Portfolio vezető pénzügyi elemzőjét kérdeztük. A második részben a FED-ről és az amerikai gazdaság irányadásának feladási lehetőségéről  volt szó, annak apropóján, hogy az amerikai jegybank kamatvágás helyett a semmit sem tevést választotta. A meglepő döntéséről Zsoldos Ákost, a Portfolio makrogazdasági elemzőjét kérdeztük.
18:06
D_DEM20220608011 Portfolio Checklist

Rengeteg autóst hergelhet fel a kormány egyetlen apró döntéssel

Már meghallgatható a Portfolio Checklist szerdai adása. A műsor első részében a zöld rendszámra jogosult autók körének szűkítése volt a téma. A kormány ugyanis azt tervezi, hogy a plug-in hibrid autók kiesnek ebből a körből és ezt azt is jelenti, hogy oda az ingyenes parkolás. Vendégünk volt Knezsik István, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének elnöke. A második részben arról volt szó, hogy hatalmas szakadék van a kisebb és a nagyobb cégek dolgozói között. Erről Hornyák Józsefet, a Portfolio makroelemzőjét kérdezzük.
23:14
GettyImages-1245242632 Portfolio Checklist

Valami eltört Elon Musknál

Már meghallgatható a Portfolio Checklist keddi adása. A műsor első részében a mesterséges intelligencia mobiltelefonjaiba építését bejelentő Apple-ről és az emiatt fenyegetőző Elon Muskról kérdeztük Nagy Viktort, a Portfolio vezető elemzőjét. A második blokkban pedig Futó Pétertől, a Portfolio ingatlanpiaci elemzőjétől tudakoltuk, hogy miért nem az V. kerületben a legdrágább már lakást vásárolni.
18:26
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagyon gyorsan terjed egy régi-új fertőzés Magyarországon - Ezt kell tenni, hogy megelőzzük a halálos bajt!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.