Előfizetői tartalom

12 milliós büntetést kapott a KIKA - Tisztességtelen befolyásolás

Portfolio
A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a mai napon tartott tárgyalásán megállapította, hogy a KIKA Lakberendezési Kft. a fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolására alkalmas magatartást tanúsított azzal, hogy egyrészt a fogyasztókat nem tájékoztatja arról, hogy megrendelésük teljesítésének időpontja bizonytalan lehet, másrészt tájékoztató anyagaiban a "szállítók által javasolt", korábban általa nem alkalmazott árakhoz viszonyított akciós árakat tüntetett fel, harmadrészt a "KIKA KOLLEKCIÓ 2005" című éves katalógusában arról tájékoztatta a fogyasztókat, hogy a raktárról azonnal el nem vihető termékek 30% előleg befizetésével néhány hetes szállítási határidővel megrendelhetők, miközben az eljárás alá vont szállítóinak általános szállítási határideje ezen közlésre nem ad alapot. A KIKA jogsértő magatartásáért a GVH Versenytanácsa 12 milió Ft bírságot szabott ki.

Bútor vásárlásakor lényeges szempont a termék ára és minősége, de a termék megrendelése esetén fontos az áru vételára jelentős részének mint előlegnek a kifizetése és az áru fogyasztó általi tényleges kézhezvétele közötti időtartam hossza is. Ha a fogyasztó valamelyik KIKA áruházban olyan terméket (ún. nagybútort) kíván vásárolni, amely éppen nem áll rendelkezésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés