Előfizetői tartalom

Ezeket a hipermodern fejlesztéseket bukhatja el Budapest?

Portfolio
Tegnap este elérhetővé váltak a BKK oldalán számos régóta tervezett fejlesztés látványtervei. Vélhetően nem véletlen, hogy most, a koporsójába az első szöget beverő fővárosi döntés meghozatala után kerültek nyilvánosságra a képek, melyek megmutatják, hogy - a források rendelkezésre állása esetén - hogyan újulhat meg és fejlődhet a főváros kötöttpályás közlekedése. A tervek készülnek, az engedélyeztetés folyik; már csak az a kérdés, hogy - az egyelőre tisztázatlan mértékben - csökkentett hatáskörű BKK-val, illetve a várost irányító új csúcsszervvel, a Budapesti Városigazgatóság Zrt.-vel milyenek a megvalósítás esélyei.

Ezt a cikket elsősorban a frissen közzétett látványterveknek és térképeknek szentelnénk, az egyes fejlesztésekről korábban már részletesen írtunk az alábbi cikkekben: Síneken száguld Budapest a jövőbe - a tervezett villamosfejlesztésekről 4-es metró? Ugyan! - Itt vannak a jövő pesti metrói - a tervezett metrófejlesztésekről 7 infografika, ami megváltoztathatja Budapest...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés