FONTOS Új magyar bérrobbanás: 600 ezer felett az átlagbér
 
Előfizetői tartalom

Katari befektetők vásárolják fel a Kopaszi-gátat

Portfolio
A korábban nyugat-európai luxusszállodákba és a legjobb fociklubokba befektető katari uralkodócsalád beszáll a Kopaszi-gát fejlesztési projektbe - írja a Figyelő. A beruházás főszereplője Katar korábbi miniszterelnöke, az ország leggazdagabb embere. A több mit 500 000 négyzetméteres ingatlanfejlesztés finanszírozását Garancsi István Sinus Invest nevű cége 20 millió eurós tőkével és több tízmillió eurós kölcsönnel segíti. A Scheer Sándor által vezetett Market Építő Zrt. ugyanakkor jelentősen csökkenti részesedését.

A katari uralkodócsalád egy luxemburgi székhelyű befektetői társasága beszáll a Kopaszi-gát projektbe, a katariak előtt azonban már korábban sem volt ismeretlen terep Budapest. Az exminiszterelnök egy fiatal rokona, az Iszlám Bankot vezető Jassim bin Hamad már 2014-ben bevásárolta magát a Balettintézet egykori, Andrássy úti épületébe. A volt katari miniszterelnök neve egyébként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés