Előfizetői tartalom

A kormány a Művészetek Palotáját is kiváltaná a PPP-szerződésből

Portfolio
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium bemutatta a PPP-beruházások felülvizsgálatának jelenlegi állását. Hegmanné Nemes Sára, az NFM Kiemelt Állami Szerződéseket és Támogatásokat Vizsgáló Államtitkárságának vezetője szerint 2011-ben a PPP-beruházások kb. 120 milliárd forinttal terhelik az államháztartást. Ennek túlnyomó részét, mintegy 99 milliárd forintot az autópályák finanszírozása teszi ki. Az NFM államtitkára elmondta, hogy a kormány a PPP-konstrukciók döntő többségét kiváltaná.

Az autópályák mellett az államháztartást terhelő másik nagy tétel a Művészetek Palotája, ami évente 10 milliárd forintjába kerül az államnak, ebből 6 milliárdot tesz ki az üzemeltetés költsége és 4 milliárdot a finanszírozás. A MűPa PPP-konstrukcióját szintén meg akarja szüntetni az NFM, és Hegmanné Nemes Sára szerint ennek lebonyolítására hamarosan javaslatot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés