Előfizetői tartalom

Hamarosan a bankoké lesz a legtöbb ingatlan

Portfolio
Csökken az ingatlanbefektetési volumen a régiónkban, Magyarországon alig volt az utóbbi hónapokban jelentős tranzakció. A nem teljesítő hitelek aránya folyamatosan nő, becslések szerint 25%-on tetőzhet Magyarországon a vállalati szegmensben. A befektetők távolmaradásával, közvetve vagy közvetlenül, a bankok válhatnak a legnagyobb kereskedelmi ingatlantulajdonosokká Magyarországon. A piac élénkülésével az energiahatékony, környezettudatos és minősített irodaépületek lehetnek a legkeresettebb ingatlanok. Kohári Gáborral, a Deloitte ingatlan és pénzügyi tanácsadási részleg igazgató-helyettesével beszélgettünk.

Portfolio.hu: A 2011-es év látványos felfutása után, idén újabb komoly visszaesés tapasztalható az ingatlanbefektetések piacán. Ez elsősorban a régiónkat érinti, vagy egész Európát? Milyen kilátásokkal rendelkezünk? Kohári Gábor: 2012. első félévében globálisan közel 25%-os visszaesést láttunk a kereskedelmi ingatlanok tranzakciós volumenében. Ugyanakkor ennél is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés