Előfizetői tartalom

Hatalmas mennyiségű tőke jöhet Magyarországra

Portfolio
Berlinben a legfelsőbb kategóriás irodák hozama jelenleg nagyon alacsony, mindössze 3,85% , bár a legnagyobb német városokban, például Frankfurtban az ilyen termékek még mindig nagyobb megtérülést biztosítanak, mint a londoni és párizsi ingatlanok. Romániában és Magyarországon ugyanakkor újabb tőke áramlik az országok kereskedelmi ingatlanpiacára. Ez a nyugat- és kelet-európai hozamok közötti különbség eredménye, hiszen Budapesten például a legfelsőbb kategóriás irodák hozama jelenleg 6,75% - derül ki a Skanska elemzéséből.

Ahogyan azt a 2016. évi közép- és kelet-európai befektetési jelentés - A küldetés: túlszárnyalni a többieket (angolul: CEE Investment Report 2016: Mission to Outperfrom) kiemeli, a közép- és kelet-európai országok kedvező makrogazdasági feltételei is hozzájárultak ahhoz, hogy a befektetői érdeklődés ilyen irányba mozdult el. A Világbank-csoport azon a véleményen van, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés