Tényleg feltámadhat a megostromolt MTV-székház épülete?

2017. május 18. 14:38    
nyomtatás
 
A felújítást követően irodaházként működhet tovább az egykori Tőzsdepalota, ami egyben a belváros - Parlament utáni - második legnagyobb műemlékvédelem alatt álló épülete. Az 50 ezer négyzetméteres épület átadása 2020 elejére várható.


Az 50 ezer négyzetméteres eklektikus-szecessziós épületben 31 700 négyzetméter területet újít fel és alakít át a fejlesztő, melyből 25 700 négyzetmétert A+ kategóriás irodaterületként és 6000 négyzetmétert prémium kiskereskedelmi területként adnak bérbe. A bérleti díjak várhatóan 18-25 euró között lesznek havonta négyzetméterenként. A bérbeadás 2017 május közepétől kezdődik meg, és a tervek szerint az épületbe 2020 elejétől költözhetnek be a bérlők. A kanadai Tippin Corporation befektető leányvállalata, a Tőzsdepalota Kft. a Jones Lang LaSalle ingatlanügynökséget bízta meg a Szabadság téren álló egykori Tőzsdepalota bérbeadásával.

Tényleg feltámadhat a megostromolt MTV-székház épülete?

Az egykori Tőzsdepalota épülete. Forrás: MTI / Bruzák Noémi

A Tőzsdepalota 1905-ben épült, és 1955 és 2009 között a Magyar Televíziónak adott otthont. 2006-ban vásárolta meg a kanadai Tippin Corporation az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt-től, de az MTV 2009-ig visszabérelte a székházat. A lerobbant épület kapcsán impozáns tervek láttak napvilágot, de a beruházás végül nem indult akkor el. Az irodapiac mostani felélénkülése azonban kedvez a felújításnak, a belvárosban az üresedési ráta mindössze 9,7 százalék, a belvárosban pedig különösen nehéz egybefüggő nagy irodaterülethez jutni.

Tényleg feltámadhat a megostromolt MTV-székház épülete?

A felújított épület látványterve

A felújítási munkálatok várhatóan 2018 elején kezdődnek, melynek költségvetése mintegy 38 millió euró lesz. Az egykori Tőzsdepalota felújítása már évekkel ezelőtt szóba került, így a témával a Portfolio Ingatlan is foglalkozott.

2015.07.12 08:00 Az enyészeté lesznek ezek az ikonikus épületek?
2014.04.30 15:41 Elkezdődtek a Tőzsdepalota felújítási munkálatai - Exkluzív fotók!

A Portfolio Ingatlan májusban részletesebben is foglalkozik az irodapiaccal, az ezzel kapcsolatos cikkek az irodahónapra kattintva érhetők el.

Érdekel az irodapiac? Kíváncsi vagy, hogy merre tartanak a bérleti díjak, vagy hogy mennyi irodaház épül a jövőben? Ezekről is szó lesz a Portfolio FM & Office 2017 konferenciáján május 23-án.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium