Előfizetői tartalom

Itt az FHB Termőföldárindexe - Nagy lehetőségek a piacon

Portfolio
Jó ideje hallani róla, hogy a lakásárindexet is jegyző FHB előrukkol valami olyan termékkel, ami mérföldkő lehet a hazai ingatlanpiacon. Ez a termék nem más, mint az FHB Termőföldindex, amelyből kiderül, hogy a termőföld az egyik legértékálóbb, és kimagasló potenciállal rendelkező reáleszköz a piacon. Harmati László az FHB Jelzálogbank Nyrt. üzleti vezérigazgatója elöljáróban elmondta, hogy az FHB Termőföldindex értékét - a Lakásárindextől eltérően - nem tervezik rendszeresen megjelentetni. A mostani első megjelenésben viszont átfogó képet nyújtanak a hazai földpiac elmúlt évtizedéről.

Néhány fontos alapinformáció után került sor az termőföldindex bemutatására. Megtudtuk, hogy az országban mintegy 7,8 millió hektár termőföld van, mely az ország területének 83%-a, a többi pedig a művelés alól kivont terület. A hazai földpiacon hozzávetőleg 2 millió földtulajdonos van, akik a jelenlegi szabályozás szerint fejenként maximum 300 hektárt birtokolhatnak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés