Előfizetői tartalom

Külföldiek, cégek, befektetők - Ki vehet ma földet Magyarországon?

Portfolio
Egyre többet hallani a piacon, hogy a termőföld most az egyik legjövedelmezőbb befektetési lehetőség. Ahogy szinte minden, a föld is lehet kiugróan jó, de ha rosszul választunk, akkor akár veszteséges befektetési forma is. A lényeg azonban az, hogy a termőföld-vásárlási moratórium 3 éves meghosszabbításával Magyarországon 2014. május 1-ig csak a Földtörvényben foglalt kivételek esetén juthat külföldi magánszemély vagy jogi személy földhöz. A külföldiekre vonatkozó kivételeket, és a belföldi vásárlók tulajdonszerzésének szabályozását pedig a többször módosított 1994. évi LV. törvény a termőföldről tartalmazza.

Belföldi magánszemélyek tulajdonszerzése Aranykorona fogalma A mai napig használatos földminősítési értékszám, egységnyi területű föld, (pl. 1 katasztrális hold) tiszta jövedelmének, vagyis termőképességének, fekvésének, művelhetőségének mutatója. Magyarországon 1 hektár átlagos aranykoronaértéke 19. A jelenleg hatályban lévő törvény szerint első és legfontosabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés