Előfizetői tartalom

Elkezdett fújódni a lakáspiaci lufi?

Portfolio
Eladó 30 négyzetméteres lakás, irányár 18 millió forint. Ilyen és ehhez hasonló hirdetésekkel egyre gyakrabban találkozhatunk a különböző hirdetési portálokon. Míg azonban néhány évvel ezelőtt ez egy belvárosi új építésű lakást jelentett, mostanában sokszor a külsőbb kerületekben lévő használt, esetleg felújított lakást takar. A Budapesten bekövetkezett hirtelen drágulás miatt éppen ezért egyre többen gondolják úgy, hogy ez már egy kezdődő lakáspiaci lufi kialakulása.

Mennyit emelkedtek az árak?46 százalékot drágultak átlagosan a budapesti használt lakások a 2013-as évhez képest, az MNB által készített lakásárindex szerint. A KSH és az FHB után az idei évtől kezdve az MNB is rendszeresen publikálja Lakáspiaci jelentését az aktuális trendekről. Az áremelkedés az ebben megjelent rövidtávú előrejelzés szerint tovább fog folytatódni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés