Előfizetői tartalom

Ennyit ér a lakásod, ha sétálóutcában van

Portfolio
Az ingatlan elhelyezkedése és környezete erőteljes hatást gyakorol az értékére. Egy közelben lezajlott fejlesztés, ami egyben a környezet pozitív változásával jár együtt az árakra is felfelé irányuló nyomást fejthet ki. Ilyen fejlesztés lehet például egy utca forgalom elől történő teljes, vagy részleges lezárása és sétálóutcává alakítása.

Egy nemzetközi kutatás szerint minél inkább jellemző egy ingatlan elhelyezkedésére a gyalogos övezeti jelleg - ahol bevásárlási és kikapcsolódásai lehetőségek is találhatóak - annál magasabbak az ott lévő lakások árai a környező utcákhoz képest. Az Egyesült Államokbeli Joe Cortright tanulmányában 90 ezer adásvételt vizsgáltak meg 15 különböző lakáspiacon, melyből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés