Előfizetői tartalom

Félmilliót költ az átlag magyar rezsire - Van még mit tanulni

Portfolio
Évi 420-600 ezer forintot költ az átlag magyar család rezsire - derül ki az OTP Lakástakarék frissen ismertetett felméréséből. Azt, hogy milyen fokú a magyar háztartások rezsiterhe, jól mutatja, hogy a felmérés szerint a családok 55 százalékánál a rezsi a teljes éves háztartási kiadás 25-50 százalékát teszi ki, további 19 százalékuknál pedig a kiadások több mint fele megy el ilyen célra. E hatalmas teher ellenére a háztartások energetikai ismeretei alapvető hiányosságokat mutatnak. Jó hír viszont, hogy az emberek többsége változtatna.

Évi 420-600 ezer forintot költ el az átlag magyar háztartás rezsire. Egészen pontosan a családok 50 százaléka tartozik abba a kategóriába, amelynek ekkora éves rezsiterhet kell kifizetnie. Ennél kevesebbet, 420 ezer forint alatti rezsiterhet a családok 27 százalékának, 600 ezer forint felettit pedig 23 százalékának kell viselnie. Még drasztikusabbnak tűnnek a számok, ha...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés