Előfizetői tartalom

Használt vagy új lakás: tényleg akkora a különbség, mint amit várna az ember?

Portfolio
A lakhatás mindenki számára kulcsfontosságú kérdés, így bármilyen ezzel kapcsolatos döntés során komoly dilemmával kerülhetünk szembe. Az sem egyszerű kérdés, hogy a vásárlás vagy a bérlés éri meg jobban rövid, illetve hosszú távon, de ha valaki a vásárlás mellett kötelezte el magát megannyi újabb lehetőségből kell választania. Az elhelyezkedésen, a méreten és egyéb jellemzőkön túl, a lakás állapota is fontos tényező. Nem mindegy ugyanis, hogy a rendelkezésre álló összegből egy új, esetleg kisebb lakást, vagy egy használtat vásárolunk, amire a későbbiekben valószínűleg még több millió forintot kell költeni a felújítási munkálatok miatt. Azokban a kerületekben ahol kisebb a használt és új ingatlanok árai közötti különbség, még inkább el kell gondolkodni azon, hogy milyen állapotú ingatlannal járunk a legjobban.

Legyen szó befektetési, vagy akár saját célú lakásvásárlásról rengeteg kérdésben kell döntést hozniuk a vásárlóknak. A legfontosabb tényezők között szerepel természetesen az ár, a lokáció, a lakás állapota, alapterülete, az elrendezése, illetve az egyéni igények is jelentősen befolyásolhatják a választást, például hogy tartozik-e erkély az ingatlanhoz vagy van-e...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés