Előfizetői tartalom

Hol a legjobb egyetemistának lenni?

Portfolio
Már csak napok kérdése és megkezdődik az őszi félév a magyarországi egyetemeken. Sokak számára ez egy rendkívül stresszes időszak, egy folyamatos versenyfutás az idővel a tökéletes lakás megtalálása érdekében. Azok, akik nem kívánják diákéveiket egy kollégiumban tölteni, többségében az albérletre esküsznek, de az új tanév kezdetét megelőző hetekben rendszerint megugrik a lakásvásárlás iránti érdeklődés is. Szétnéztünk, hogy pusztán az ingatlanárak alapján melyik magyar egyetemvárosban a legjobb (legolcsóbb) élni. Az Otthontérkép új bűnözési térképének segítségével pedig arra is fény derül, hogy melyek a "legbűnösebb" egyetemvárosok, illetve, hogy megúszhatjuk-e olcsóbban a lakhatást, ha nagyobb "biztonsági kockázatot" vállalunk.

Ez valószínűleg sokak számára nem okoz nagy meglepetést, de a magyar egyetemvárosok közül - négyzetméterárak alapján - Miskolcon a legolcsóbb egyetemistának lenni, legyen szó akár albérletről, akár lakásvásárlásról. Az agglomerációhoz tartozó Gödöllőn bérelni alig olcsóbb, mint Budapesten (feltehetően az alacsony kínálatnak köszönhetően), vásárolni azonban jelentősen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés