Így spórolhatsz meg állami támogatással egy-két havi bérleti díjat

2017. augusztus 8. 12:10    
nyomtatás
 
Az elmúlt 2 hétben robbanásszerűen nőtt a kiadó lakások kínálata, augusztus elején országszerte már több mint 10 ezer kiadó lakást kínáltak bérlésre, ami 11 százalékos növekedésnek felel meg. A kereslet óriási, a bérleti díjak is emelkedtek, ugyanakkor van olyan megoldás, amelynek segítségével a díj mérsékelhető - derül ki az ingatlan.com elemzéséből.


A kiadott lakóingatlanok piaca nagyon élénk júliusban és augusztusban, országos szinten több mint 10 ezer kiadó lakás van a piacon, ami 11 százalékkal haladja meg a felsőoktatási ponthatárok kihirdetése előtti kínálat szintjét. Budapesten a magányszemélyek 800 darabbal több lakást kínálnak bérlésre, mint két héttel ezelőtt, az átlagos bérleti díjak itt 150 ezer forint körül alakulnak. Az albérletek drágulása miatt fontosabbá válhatnak a díjak csökkentését biztosító megoldások, ilyen például az önsegélyező pénztári befizetések után járó adókedvezmény, amit kihasználva akár egy-két havi bérleti díjat is meg lehet spórolni.

A jelenlegi szabályozás lehetővé teszi, hogy az önsegélyező pénztártagok a megtakarításukból az államilag elismert felsőoktatási intézményében tanuló, 25 évnél fiatalabb gyermekük albérletköltségeit finanszírozzák. Ennek a megoldásnak előnye, hogy a pénztári befizetések után 20 százalékos, évente maximum 150 ezer forint értékű adókedvezmény jár. Így lényegében állami támogatás vehető igénybe a bérleti díjak fizetéséhez is.

Az elszámolható bérleti díjak éves összege gyermekenként a havi minimálbér lehet, azaz 2017-ben 127,5 ezer forint, ez pedig több mint 10 ezer forintos tétel egy hónapban. Az önsegélyező pénztárban felgyűlt megtakarítások az albérletdíjak mellett közüzemi díjakra, hiteltörlesztésre vagy meghatározott egészségügyi szolgáltatásokra, gyógyszerekre is fordíthatóak.

A 11 százalékkal több kiadó lakás a felvételi ponthatárok kihirdetése mellett annak is köszönhető, hogy véget ért a vizes vb, aminek ideje alatt sokan airbnb-s lakásként kínálták ingatlanjukat. A rövid távú kiadás helyett, most hosszabb távra adják bérbe ezeket a lakásokat, ezzel növelve a kínálatot.


Több ezer új lakás egy helyen a Portfolio Új Lakópark adatbázisában! Válogass Buda, Pest és vidék legjobb új építésű lakóprojektjei között! Nézegess képeket, tudj meg minél többet a projektekről és kérj személyre szabott ajánlatot közvetlenül a fejlesztőktől! Kattints és nézd meg a több mint 50 projektet!


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium