Előfizetői tartalom

Kincset érő helyszínek, ahol jó ötlet a lakásvásárlás

Portfolio
Az ingatlanpiac legértékesebb kincseit a különleges helyszíneken találjuk. A központban vagy a metrómegálló közelében fekvő, a parkra vagy a sétálóutcára néző lakások mindig megtalálják azt a vevőt, aki magasra értékeli az adott lokációt. A kutatások szerint azonban két természetileg különleges helyszín garantálja a legmagasabb ingatlanfelárat: a hegyvidék és a vízpart. Az ilyen kivételes adottságú helyeken fekvő ingatlanok ára két ok miatt is magasabb, mint a többi lakásé. Egyrészt a kedvezőbb adottságú helyszíneken eleve jobb ingatlanok épülnek, másrészt - még az ugyanolyan lakásokért is - hajlandók vagyunk többet fizetni, ha hegyre vagy vízpartra épültek - olvasható a ZILLOWSZTORIK című könyvben.

Az amerikai piacon készült felmérés szerint a tengerparti ingatlanpiac gyakorlatilag garantált sikerre van ítélve, még az egyre veszélyesebb árhullámok ellenére is. A világon több száz millióan élnek közvetlenül árvízveszélyes területen és az időről-időre bekövetkező természeti katasztrófák sem csökkentik a tengerpart népszerűségét. A biztonságosabb területek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés