Előfizetői tartalom

Kiöregedés sújtja a balatoni ingatlanokat - Padlón az árak

Portfolio
A külföldi vásárlók helyett egyértelműen a magyarok, ezen belül is a budapestiek dominálják a balatoni ingatlanpiacot. Azonban több közvetítő is generációváltásról beszél, így egyre több balatoni ingatlan kerül a piacra azért, mert a fiatalabb generációknak más elképzeléseik vannak. Bár a legtöbben azt sem tudják pontosan, hogy mit is keresnek a balatoni ingatlanpiacon, az árak tekintetében azonban némi stagnálás látható. A Balaton-part ingatlanközvetítőit kérdeztük, hogy hogyan látják az árak és a kereslet változását? Látnak-e mozgolódást a térség ingatlanpiacának hangulatában, és vannak-e új fejlesztések a tó körül?

Sehol sincsenek a külföldiek, Pestről jönnek a vásárlók Németh Kornél, az Otthon Centrum siófoki franchise partnere, Siófokon és környékén főleg Budapestről érkező vevőkkel találkozik. Külföldi vevő csak elvétve van a piacon, az érdeklődők között is kevés külföldi jelenlétet tapasztal. Az eladóknak ugyan vegyes a motivációja, de trendszerű változásokat nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés