Előfizetői tartalom

Lakást bérelsz? - Gondold át újra!

Portfolio
Nagyon kedvező feltételek mellett vásárolhatnak első lakást ma a fiatalok - derül ki az FHB legfrissebb elemzéséből. 2015-ben 1,27 hónapnyi átlagjövedelemből lehetett egy átlagos méretű lakás egy négyzetméterét megvásárolni, így a 2007 előtti szinthez képest 34 százalékkal van kedvezőbb helyzetben a fent említett vásárlói kör. Az első lakást vásárlók helyzetét pedig tovább javítja a tavaly útjára indult, idén pedig kibővített CSOK, valamint a szintén az idén január 1-vel életbe lépett áfa-csökkentés. A fenti tényezők hatására már viszonylag kisebb várt reál lakásár emelkedés mellett is megéri a bérlés helyett a saját lakástulajdont választani.

Már emelkedtek az árakAz elmúlt hat évben a lakásvásárlók egyre kedvezőbb helyzetbe kerültek, a lakásárak csökkenésének és a jövedelmi helyzet javulásának következtében az árak jövedelemhez viszonyított aránya a 2007-et jellemző több mint 1,9-ről (azaz 1,93 hónapnyi átlagjövedelemért lehetett egy négyzetméternyi lakást megvásárolni) 2014-re 1,17-re csökkent. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés