Előfizetői tartalom

Mindenki új lakást akar

Portfolio
Sokat változott a lakáspiac alig két hónap alatt: 2016. január-február időszakban az előző év végéhez képest az Otthon Centrum tapasztalatai alapján az látszik, hogy a 40-50 négyzetméteres lakások helyett inkább a 60-70 átlagos alapterületű lakásokat veszik. Emellett észrevehető, hogy a kínálat szűkössége miatt - néhány kivételtől eltekintve - az év végéhez képest az újépítésű lakások átlagára 5-15 százalékkal nőtt az év első két hónapjában - foglalta össze az Otthon Centrum.

A háromgyermekeseknek adható maximális támogatás révén döntően a - kevés számú - újépítésű ingatlan iránt nőtt a kereslet. A kereslet élénkülése nemcsak a kínálati árakban, de a valós adásvételi tranzakciókban is tükröződik. Míg januárban erős volt az érdeklődés, addig februárban a szokásos üzletmenethez képest jóval élénkebbnek bizonyult a lakáspiac...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés