Előfizetői tartalom

Nehéz dolga lesz annak, aki Budapesten költözni akar

Portfolio
Jelentősen, két és fél szerezésre növekedett a budapesti újlakás-kínálat 2016 februárja és májusa között, beköltözni azonban kevesen tudnak, a még 2016-ban használatba vételi engedélyt szerző lakások száma kevés. Az első nagyobb hullám 2017 második felében éri el a piacot. A még mindig szűk kínálat és a nagy kereslet az árakat tovább lökte felfelé, a fajlagos árak növekménye meghaladta az 5 százalékot - derül ki a Budapesti Lakáspiaci Riport elemzéséből.

A Budapesti Lakáspiaci Riport új adatbázisa szerint májusban két és félszer annyi új eladó lakás volt Budapesten, mint februárban. A növekvő kínálat egyelőre növekvő árakkal társul, mivel a vizsgált időszakban átlagosan közel egy millió forinttal nőtt a szabad lakások ára, és megközelítette a 40 millió forintot átlagosan. Ha a négyzetméterárakat vizsgáljuk, akkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés