Előfizetői tartalom

Óriási drágulás a lakáspiacon - Itt vannak a friss számok!

Portfolio
2015 negyedik negyedévében tovább növekedett az FHB Lakásárindex, így a lakáspiacon mért drágulás mértéke a harmadik negyedévhez képest nominálisan 0,7, míg reál értelemben 0,6 százalékos volt. Az FHB számításai alapján a lakásárak így jelenleg a 2008 elején tapasztalható szinten állnak, mindössze 1,5 százalékkal maradnak el a válság előtti csúcstól. A reál lakásárak a 2000-es és a 2010-es évhez hasonló szinten mozognak.

Mérséklődött az áremelkedésA hazai lakáspiacon az árak folyamatos növekedése figyelhető meg 2014 második negyedéve óta, a drágulás mértéke ugyanakkor jelentősen csökkent 2015 negyedik negyedévére. Míg az első három hónapban még több mint 7 százalékos áremelkedés volt megfigyelhető, a második negyedévben 3,9 százalékos, és a harmadik negyedévben pedig 4,2 százalékos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés