Előfizetői tartalom

Sokallod a pesti lakásárakat? - Ez még csak a kezdet!

Portfolio
A budapesti belváros élenjárt az elmúlt években a lakásárak drágulásában, amiben nagy szerepet játszott a pénzüknek az alacsony kamatok, és a brókerbotrányok miatt alternatív lehetőséget kereső befektetők piacra zúdulása. Bár sokan már buborékot emlegetnek a magas árak miatt, az V. kerületben is inkább csak az árnövekedés lassulása várható a jövőben. Ugyanakkor az új építésű lakások esetében a belvárosban a jövőben akár nagyobb drágulás is elképzelhető, a fejlesztési telkek fogynak, így a későbbiek során egyre nehezebb lesz az építkezés, alig épülhetnek majd új ingatlanok, a szűk kínálat pedig a már megépült újszerű lakások árait is felfelé lökheti. Annál is inkább, mivel a hazai lakások még a jövedelem különbségek figyelembe vételével is alacsonyan árazottnak tűnnek európai összehasonlításban.

A pesti belvárosban a válság utáni kilábalás előbb kezdődött meg, mint az ország többi részén, mivel a lakáspiaci felívelés kezdete szoros összefüggést mutatott a befektetői érdeklődés lakáspiac felé fordulásával. Az egyre csökkenő betéti kamatok, a jó hitelfelvételi lehetőségek sokakat alternatív befektetési lehetőségek keresésére ösztönöztek, mint amilyen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés