Előfizetői tartalom

Tényleg itt van az újabb lakáspiaci lufi?

Portfolio
A magyarországi lakáspiac szereplőit egyértelműen az óvatos optimizmus jellemzi, a fejlesztői és befektetői aktivitás növekedésével együtt ugyanakkor megjelentek azok is, akik egy újabb buborék kialakulásától tartanak. Bár az még nem eldöntött, hogy ezek a félelmek megalapozottak-e, egy dolog biztos: a rég nem látott ütemben emelkedő lakásárak és a hőskorszakot idézően nagy számban piacra lépő fejlesztések senkinek nem kerülhetik el a figyelmét. Az RICS havi rendszerességgel megrendezésre kerülő Tea & Talk kerekasztalbeszélgetésének résztvevői a lakáspiacon zajló folyamatokat elemezték.

Ami a számok mögött vanLehetetlen és értelmetlen lenne meghatározni, hogy hány lakás felépítésére van szükség ma Magyarországon. Ami biztos, hogy az állami támogatások, valamint a hitelezési feltételek nagy hatással vannak a kereslet alakulására - mondta el Székely Gáborné, a KSH Lakásstatisztikai osztályának osztályvezetője. Természetesen a demográfiai folyamatok sem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés