Előfizetői tartalom

Történelmi változásokat fogadtak el - Mi lesz az agglomerációval?

Portfolio
Véget ér az agglomerációs települések gombaszerű növekedése. Az infrastruktúra hiánya és a természet további kizsákmányolása elérte a tűréshatárt, így komolyan megnehezedik a zöldmezős lakóingatlan beruházások kivitelezése. Komoly változásokat hozhat a nemrég módosított Budapesti Agglomeráció Területrendezési Tervéről (BATrT) szóló törvény. Az új törvény korlátozza az agglomerációba tartozó településeken az új lakóterületek kialakítását, azok elhelyezkedését és méreteit is, így az eddigiekhez képest igencsak megnehezedik a Budapest környéki településeken fejleszteni kívánó vállalkozások helyzete. A folyamat pedig nem titkoltan a jelenlegi belterületek felértékelődésével jár.

A Budapesti Agglomeráció Területrendezési Tervéről szóló 2005. évi LXIV. törvény módosítását 2011 május 23-án fogadta el az Országgyűlés. A törvény a kihirdetését követő második hónap első napján lép majd hatályba, vagyis a július 5-i Magyar Közlönyben való megjelenés után szeptember 1-jén. A Térport szakmai portálon megjelent információk szerint, a módosítás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés