Előfizetői tartalom

Torzulhat a lakáspiac

Portfolio
Az ingatlanhitelükkel késedelembe esett tulajdonosok megsegítését célzó kormányzati elképzelésekkel kapcsolatosan jó hír, hogy egyéb adósvédelmi lépések mellett a keresletet élénkítő beavatkozásokról is folynak egyeztetések. A tervek szerint a késedelembe esett adósok ingatlanjait megvásárló vevők kaphatnak kedvezményes hitelt. Az Otthon Centrum szerint a piac torzulásához vezethet, ha a támogatott hitelek kizárólag a problémás ügyfelek ingatlanjainak megvásárlására lesznek elérhetőek.

A kilakoltatási moratórium határidejét kitolták 2011. július 1-ig; ez az időszak a bajbajutott lakáshitel-tartozások adósait segítő csomag kidolgozására szolgál. A korábban kiszivárgott részletek - a rászorulók ingatlanjait az állam megvásárolná, az eredeti tulajdonosnak bérleti jogot kínálva, illetve a devizaadósok törlesztő részleteinek rögzítése - mellett a nyilatkozatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés