Előfizetői tartalom

Mit kell megfizetnünk földvásárlásnál?

Portfolio
A termőföldbe való befektetés egyesek számára talán tényleg életük beruházása lehet, ingatlan voltából fakadóan azonban a járulékos költségek megnövelik a beruházást. Az illetékfizetési kötelezettség mellett azonban ügyvédi díjjal, közvetítői jutalékkal, és egyéb adminisztrációs költségekkel is számolnunk kellhet. Több pénzzel, és nagyobb beruházással azonban fajlagosan csökkenthetők a plusz terhek, így nyugodtan állíthatjuk, hogy a termőföld piac nem elsősorban a napi kereskedéshez szokott kisbefektetők játéktere.

Jutalékok A jutalékok tekintetében, amennyiben nem közvetlen a tulajdonostól vásároljuk a területet, rendkívül széles skálával, és eltérő konstrukciókkal találkozhatunk. A lakáspiacon ismert javadalmazásnál valamivel magasabb 4-6 százalék körüli közvetítői díjakkal találkozhatunk. A díj elsősorban függ az eladásra kínált terület értékétől, illetve a közvetítő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés