Előfizetői tartalom

21 új szálloda nyílt Magyarországon 2015-ben

MTI
Az év első tíz hónapjában a magyarországi szállodák bruttó forgalma 11,4 százalékkal haladta meg az előző évit, csaknem 280 milliárd forintot tett ki, a bruttó szobaár-bevétele pedig 14,0 százalékkal, 164 milliárd forintra nőtt - egyebek között ez derül ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) legfrissebb elemzéséből.

Az országos szállodai teljesítményeket a budapesti hotelek húzták: a fővárosban január-októberben a szállodák összes bruttó forgalma 15,0 százalékkal 137 milliárd forintra nőtt, a szobaár-bevétele pedig 17,2 százalékkal 87,8 milliárd forintra emelkedett. Az idén az első tíz hónapban a szállodák belföldi vendégéjszakáinak száma 7,1 százalékkal, a külföldieké 4,7...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés