Előfizetői tartalom

Amerikaiak kezdik uralni a magyar ingatlanpiacot

Portfolio
Míg tíz évvel ezelőtt brit és német befektetők voltak legnagyobb arányban jelen a magyar befektetési piacon, addig 2015-2016-ban már a magyarok és az amerikaiak voltak legtöbben - hangzott el a CBRE mai sajtóeseményén. A hazai ingatlanpiac szinte minden szegmensében van ok az optimizmusra, mivel a befektetési volumen bizonyos esetekben akár 200 százalékkal nőtt. Az iroda- és a logisztikai piac teljesítménye mellett a kiskereskedelmi szektorban is új márkák léptek be Magyarországra, a hotelpiacon pedig évek óta nem látott mennyiségű szállodai szoba építése van előkészítésben.

Míg 2005-2006-ban a magyar befektetési piac közel harmadát a britek uralták, addig a magyar befektetők aránya csak 3 százalék volt. Ezzel szemben 2015-2016-ra a magyarok az amerikaiakkal holtversenyben 29-29 százalékkal részesedtek a teljes befektetési volumenből.A jelenlegi piacra jellemző, hogy a tranzakciók növekvő száma mellett azok átlagos mérete egyre kisebb lesz, amit jól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés