Előfizetői tartalom

Megszólaltak a plázák: Tragédia lenne a vasárnapi szabály

Portfolio
Magyar Bevásárlóközpontok Szövetség (MBSZ) álláspontja szerint, ha megszavaznák a vasárnapi nyitva tartás korlátozását előíró törvénymódosító javaslatot, az legalább 35 ezer munkavállalót -elbocsátások, vagy csökkenő bevételek útján - hátrányosan érintene, továbbá az állami bevételek csökkenését és amennyiben nem mindenkire vonatkozna, piacidegen diszkriminációt jelentene.

Az MBSZ fő érvei a szabályozás ellen: - Azonnali elbocsátások várhatóak, mert a munkaidőalap 12-14%-kal csökken, aminek következtében legalább 35 ezer munkavállaló feleslegessé válik. - Érzékelhetően csökkenni fognak a járulék- és adóbevételek. - Ha a korlátozás nem mindenkire vonatkozik, akkor diszkriminatív, piactorzító, igazságtalan. - A vasárnapi zárva tartás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés