Előfizetői tartalom

Ángyán: maffiahálózat és oligarchák járják át a mezőgazdaságot

Portfolio
"Az évtizedek alatt kialakult, ellenérdekelt 'maffiahálózat' mindent vinni akar a földtől, az erőforrásoktól a támogatásokon át a piacokig." - mondta Ángyán József a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) január közepén lemondott politikai államtitkára, aki levélben köszönte meg a mellette kiálló zöldszervezetek támogatását. Mint fogalmaz: "jó lelkiismerettel nem tehettem mást, Miniszterelnök Úr pedig sajnos nem adott lehetőséget (...) végső döntésem okainak személyes megbeszélésére" - írja az MTI.

A volt államtitkár levelében azt írja, hogy a kormányfő döntését tudomásul vette, ám megfogalmazása szerint ettől világlátása, "a magyarság és a magyar vidék, a helyi gazdaság, a helyi közösségek és családok iránti" elkötelezettsége "mit sem változott". "Az évtizedek alatt kialakult, ellenérdekelt 'maffiahálózat' mindent vinni akar a földtől, az erőforrásoktól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés