Előfizetői tartalom

Elképesztő gépesítés zajlott le a mezőgazdaságban

Portfolio
Jelentősen nőtt a gépberuházások értéke tavaly a mezőgazdaságban: az első kilenc hónapban értékük meghaladta az 51 milliárd forintot, ez 68 százalékkal volt magasabb mint egy évvel korábban - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szerdán Budapesten, a 30. AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállítás megnyitóján, írja az MTI.

Fazekas Sándor elmondta, hogy az elmúlt tíz év alatt a mezőgazdasági géppark sokat fejlődött, a gazdálkodók 770 milliárd forintért vásároltak és helyeztek üzembe új gépeket. Ez idő alatt 30 ezer új traktort vásároltak Magyarországon, így 100 hektár mezőgazdasági területre 2,5 traktor jut. Megjegyezte: az utóbbi időben a kertészeti kultúrák gépesítése mellett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés