Előfizetői tartalom

Töretlenül nő a termőföld ára - Legolcsóbb és legdrágább földek

Portfolio
A termőföld-piac 2011-ben tovább bővült: a tranzakciószám 4, az eladott földterület mérete 1%-kal, míg az árszint közel 8%-kal haladta meg a 2010. évit. Bár regionálisan és művelési áganként nagy különbségek adódhatnak a fő piaci mutatókban, a termőföld továbbra is jó befektetés marad, derül ki az OTP Jelzálogbank legfrissebb termőföldpiaci értéktérképéből. A hivatalos statisztika adatai szerint pedig az ország 3152 településéből mindössze 115-ben nem volt egyáltalán termőföld-adásvétel 2011-ben.

Megyei szinten kétszeres, kistérségek között hatszoros árkülönbség Az összes, 2011-ben eladott termőföldre vonatkozó átlagár számításánál kistérségenként súlyozták az egyes művelési ágak átlagárát az eladott területtel. Míg megyei szinten 2,2-szeres az árkülönbség a legolcsóbb (Nógrád, 344 ezer Ft/ha) és a legdrágább (Fejér, 749 ezer Ft/ha) területi egység...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés