Ősvadonnal bővítik a főváros legnagyobb élményparkját

MTI
2017. augusztus 9. 13:20    
nyomtatás
 
A Market Építő Zrt. nyerte a Fővárosi Állat- és Növénykert által a Pannon Park kivitelezésére kiírt nyílt közbeszerzési eljárást. A park, ami a Kárpát-medence múltbéli, évmilliókkal ezelőtti élővilágát igyekszik felidézni, hatalmas fedett csarnokként üzemel majd, és növényekkel, állatokkal, kifutóval és akváriummal várja majd a látogatókat. A tervek szerint 2020-ra készülhet el teljes egészében a beruházás - közölte a városligeti intézmény.


Az Európai Unió Hivatalos Lapjának Kiegészítő Kiadványában megjelent közbeszerzési hirdetményre két ajánlattevő jelentkezett, közülük nyerte el a megbízást a Market Építő Zrt. - olvasható az Állatkert közleményében.

Az Állatkert tavaly ősszel indította meg a Pannon Park vállalkozási szerződés keretében a kulcsrakész kivitelezésére vonatkozó közbeszerzési eljárást, és két ajánlattevő nyújtott be ajánlatot: a STRABAG-MML Magas- és Mérnöki Létesítmény Építő Kft., valamint a Market Építő Zrt. A kormány 25 milliárdos keretösszegben határozta meg a támogatást a fővárosnak és a fővárosi állatkertnek a tervei kivitelezésében. Az ajánlati ár azonban mindkét esetben meghaladta a rendelkezésre álló keretösszeget, így ezt az eljárást eredménytelenné kellett nyilvánítani.

Miután határoztak a szükséges többletforrások biztosításáról, a Fővárosi Állat- és Növénykert újabb közbeszerzési eljárást indított a kivitelező kiválasztására. A tárgyalásos eljárás során a legalacsonyabb ajánlati árat a korábbiakhoz képest 2 milliárd forinttal sikerült mérsékelni. Az ajánlatok elbírálása során több szempontot is figyelembe vettek, az ajánlati ár szerepelt a legnagyobb súllyal, de szempont volt az ajánlat szakmai tartalma, például az organizációs terv minősége, a műszaki ütemterv megfelelősége, valamint a késedelmi kötbér mértéke is.

A közleményben szerepel, hogy a Fővárosi Állat- és Növénykert területe, amely az idők során 18 hektárról kevesebb mint 11 hektárra zsugorodott, 2014 óta több lépésben bő 7 hektárral nőtt, és ennek legnagyobb része, 6,5 hektár, ami a megszűnt Vidámparktól örökölt területből adódik.

Az új területeken négy fő fejlesztési program megvalósítását tűzték ki célként, a Pannon Parkot a volt vidámparki terület nagyobbik, mintegy öthektárnyi területrészén alakítják ki. A tematikus bemutatókomplexumban a pannon ősvadon világát igyekeznek feleleveníteni. A Pannon Park a tervek szerint nagy terjedelmű, tágas szabadkifutókból, illetve egy központi, fedett építményből fog állni.

Ősvadonnal bővítik a főváros legnagyobb élményparkját

Kép forrása:budapest.hu

Ősvadonnal bővítik a főváros legnagyobb élményparkját

Kép forrása: zoobudapest.com


Több ezer új lakás egy helyen a Portfolio Új Lakópark adatbázisában! Válogass Buda, Pest és vidék legjobb új építésű lakóprojektjei között! Nézegess képeket, tudj meg minél többet a projektekről és kérj személyre szabott ajánlatot közvetlenül a fejlesztőktől! Kattints és nézd meg a több mint 50 projektet!


2015.01.29 17:26 25 milliárdot költünk a fővárosi állatkertre

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium